Βιογραφικό 
 
Ο Αντώνιος Κρητικός (BSc, MBA & MSc) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 22 Ιουνίου του 1991.
 
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2016.
 
Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το 2018.
Επίσης, απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στην «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» (MSc) από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το 2019 με βαθμολογία του όρκου ως «αριστούχος» το 2021.
 
Εργάζεται από το 2020 ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.
 
Το 2019 αποτελεί σημείο αναφοράς η βράβευση του σε πανελλαδικό πανεπιστημιακό επίπεδο από το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers)με βάση την πρωτοτυπία της ερευνητικής μελέτης του με γνωστικό αντικείμενο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και με τίτλο «Διαχείριση αποβλήτων και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα απορρίμματα ως μία λύση για μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».
 
Το 2023 βραβεύτηκε από το περιοδικό βιώσιμης ανάπτυξης SDCT-Journal (περιοδικό βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτισμός και παραδόσεις) ως η καλύτερη ερευνητική μελέτη των 28 τευχών του περιοδικού, αναδεικνύοντας την προσφορά νέων καινοτόμων τεχνολογιών στους μουσειακούς χώρους και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα με μελέτη περίπτωσης το Μουσείο της Ακρόπολης και με τίτλο «DIGITAL TECHNOLOGY AS A MEANS OF PROMOTING CULTURAL TOURISM IN GREECE. CASE STUDY: ACROPOLIS MUSEUM».
 
Το αντικείμενο της ερευνητικής του μελέτης εστιάζει στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Από τον Ιούνιο του 2009 έως και το 2022 διοικεί και διευθύνει την τουριστική μονάδα που διατηρεί στο Δήμο Χερσονήσου όπου από πάρα πολύ νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στην προσφορά υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού.
 
Από το 2022 είναι Τομεάρχης Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας.
 
Από το 2023 είναι Συντονιστής του Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Κρήτης.
--