Συνεχίζουν τις επισκέψεις και τις επαφές στην Κρήτη, τα μέλη του κλιμακίου της ΝΔ που περιοδεύει για ένα τετραήμερο. Μετά το Λασίθι, το κλιμάκιο υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκηπρώην υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και την πρώην γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη, βρίσκονται για επαφές στο Ηράκλειο. Αμέσως μετά τη βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου, συνοδεία του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου, του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, υποψηφίων και τοπικών στελεχών της ΝΔ, ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο.

«Βρισκόμαστε στην Κρήτη για να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα δεν μπορεί άλλο να περιμένει και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δίνουμε εθνική εντολή για έφοδο στο μέλλον» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πιερρακάκης, που συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται «για να τρέξουμε γρήγορα, με σηκωμένα τα μανίκια, για να μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της χώρας, τα οποία εδώ και δεκαετίες συνιστούν εκκρεμότητες». Επιπρόσθετα ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει τι πρέπει, η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και γι' αυτό ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ο πρώην υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να επιστήσουμε την προσοχή, για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο αυτός ο προγραμματισμός και ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής, η χώρα μας να έχει μια ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα» διευκρινίζοντας ότι «είμαστε απόλυτα συνεπείς σε ό,τι έχουμε υποσχεθεί και για τα μεγάλα έργα υποδομής και για τα ζητήματα της αποκατάστασης των καταστροφών». Επιπλέον τόνισε ότι «δεν επικαλούμαστε ότι όλα έχουν γίνει τέλεια, αλλά είμαστε πάνω από τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε με συνέπεια, ειλικρίνεια και με την αλήθεια πάντα μπροστά».

«Το μήνυμα που εισπράττουμε από τον κόσμο αυτές τις μέρες, είναι περισσότερη δουλειά ακόμη πιο γρήγορα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη» δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι κλιμάκια της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα ενημερώνουν τους πολίτες για το πρόγραμμα του κόμματος, με στόχο στις επισκέψεις αυτές η κοινωνία να ενημερώνεται «έτσι ώστε όλοι μαζί να πορευτούμε προς τις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Εκλογές όπου στόχος μας είναι να πετύχουμε μία νίκη, μία περήφανη νίκη, για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέπτεται στο Ηράκλειο, περιοχές όπως το Γάζι, την Αγία Πελαγία, το Αρκαλοχώρι και το απόγευμα τις Μοίρες και το Τυμπάκι.