Την δική του εκτίμηση για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Press Office Online, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα στους υποψήφιους ψηφοφόρους της Κρήτης. Ο ίδιος, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας υπογράμμισε πως αυτή τη φορά η ΝΔ είναι πολύ κοντά στον στόχο του να αναδειχθεί πρώτη δύναμη ακόμα και στο Ηράκλειο. Ενώ στο ερώτημα αν θα έχουμε πολιτικές συμμαχίες μέσα από αυτή την εκλογική αναμέτρηση σημείωσε πως η μόνη σταθερή και ξεκάθαρη πρόταση προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη και να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Ερώτηση: «Φτάνουμε στην ολοκλήρωση μιας τετραετούς διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ. Τι αίσθηση έχει αφήσει στον πολίτη το διάστημα αυτό;»

Απάντηση: «Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη τετραετία. Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες κρίσεις. Όμως, κατάφερε να ανταπεξέλθει και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις κρίσεις, κρατώντας την κοινωνία και την χώρα όρθια. Παράλληλα, υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, όπως και όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αυτό που έγινε την τετραετία αυτή, είναι ένα ισχυρό έργο. Μπήκαν τα θεμέλια, πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί η Ελλάδα του 2030».

 Ερώτηση: «Πώς σχολιάζετε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κρήτη αλλά και το ψηφοδέλτιο  Επικρατείας;»

Απάντηση: «Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο Ηράκλειο, μας έχει γεμίσει με αισιοδοξία. Αυτή τη φορά η ΝΔ είναι πολύ κοντά στον στόχο του να αναδειχθεί πρώτη δύναμη και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών και τον ενθουσιασμό των νέων. Πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο. Νομίζω πως η ΝΔ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό που θα μπορούσε να έχει. Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρώ ότι είναι πραγματικά υποδειγματικό. Επιλέχθηκαν άτομα τα οποία έχουν συνεισφέρει στην κοινωνία και σε σχέση με το τι συμβολίζουν μέσα από την προσωπική τους διαδρομή και αυτό ήταν μια προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματός μας».

Ερώτηση: «Θεωρείται ότι θα έχουμε κυβέρνηση από την α΄ Κυριακή ή θα πάμε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση;»

Απάντηση: «Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι πολύ κρίσιμη, για δυο συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της απλής αναλογικής, το ναρκοπέδιο που τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σύστημα. Και δεύτερον διότι όπως προανέφερα, έχουν μπει τα θεμέλια για την ορθή πορεία της χώρας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε οπισθοχώρηση. Να γυρίσουμε δηλαδή πίσω και να χάσουμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Ερώτηση: «Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης κατά την άποψή σας; Θα υπάρξουν συμμαχίες και αν ναι, ποιες;»

Απάντηση: «Είναι δεδομένο ότι η μόνη καθαρή πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, είναι από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κόμμα μας δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι υπέρ των αυτοδύναμων και σταθερών κυβερνήσεων γι΄ αυτό προσπάθησε και να αποτρέψει την ψήφιση της απλής αναλογικής. Με την απλή αναλογική είναι πολύ δύσκολο να προκύψει συμμαχική κυβέρνηση. Άλλωστε, οι προτάσεις των υπόλοιπων κομμάτων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο κ. Τσίπρας συζητά για προοδευτική συγκυβέρνηση και δεν ξεκαθαρίζει με ποιους θα γίνει αυτή. Από την άλλη ο κ. Ανδρουλάκης προτείνει συνεργασία αλλά με πρωθυπουργό που θα τον προτείνει μετά τις εκλογές. Ο δε κ. Βαρουφάκης λέει ότι θα κόψει το χέρι του αν συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή η μόνη σοβαρή και σταθερή πρόταση που έχει ειπωθεί, είναι από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρικάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζητά μια ισχυρή εντολή προκειμένου με σταθερότητα να μπορέσει η χώρα μας να προχωρήσει και να συνεχίσει η πορεία ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει».

Ερώτηση: «Τι χρειάζεται η χώρα και δη το  νησί μας, η Κρήτη από την επόμενη κυβέρνηση;»

Απάντηση: «Πρόσφατα έγινε η παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ για το νησί μας, την Κρήτη. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη και παράλληλα δρομολογούνται πάνω από 480 έργα σε όλο το νησί. Σημαντικότερο εξ΄αυτών βέβαια είναι το αεροδρόμιο Καστελίου το οποίο προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που προήλθαν από την πανδημία και την καραντίνα. Σε ότι αφορά το θέμα του ΒΟΑΚ, έχουν ξεκινήσει τα έργα στο α΄ τμήμα, υπογράφτηκε η σύμβαση για το β΄τμήμα του ΒΟΑΚ, ενώ έως τις 8 Μαΐου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμεύτηκες προσφορές για το γ’ τμήμα από Χανιά μέχρι Χερσόνησο. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα επενδυτικά έργα που αφορούν μεταξύ άλλων τον χώρο του τουρισμού, που ως γνωστόν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Κρήτης. Να σημειωθεί πως η επόμενη δεκαετία θα ανήκει στην Κρήτη και θα καλυφθεί το έλλειμα σε επενδύσεις και υποδομές που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο νησί. Έως το 2030 θα έχουμε μια διαφορετική Κρήτη. Όλα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει μια σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση».

 Ερώτηση: «Τι μήνυμα θα στέλνατε στους υποψήφιους ψηφοφόρους της Κρήτης;»

Απάντηση: «Από το 2016, υπήρχε η συμφωνία αλήθειας την οποία είχε ‘’υπογράψει’’ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ελληνική κοινωνία. Το 2019, είχε συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες παρά τις αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, κατάφερε να υλοποιήσει στο ακέραιο. Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί το καλύτερο διαπιστευτήριο για το ‘’νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης’’ που αυτή τη στιγμή ζητά η κυβέρνηση της ΝΔ για μια νέα ισχυρή εντολή προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα της, το οποίο δίνει έμφαση στους νέους με την δέσμευση ότι δεν θα διακινδυνεύσει το δημοσιονομικό της χώρας.

 Ερώτηση: «Θα είστε ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου;»

Απάντηση: «Αυτή τη στιγμή έχω ολοκληρώσει τις δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούμαι βάσει του καταστατικού του κόμματός μας. Επομένως, αναμένουμεις εσωκομματικές μας εκλογές, αφού πριν τμεσολαβήσει το συνέδριο του κόμματός μας. 

Δείτε το βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=e3pz2K1sJ6w&embeds_euri=https%3A%2F%2Fpoo.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title