Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε από την Κρήτη την πρώτη επίσημη ομιλία της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

«Δεν επέλεξα τυχαία να βρεθώ στο νησί μας αυτή τη μέρα. Είναι μια ημέρα σημαντική, καθώς νωρίτερα συναντήθηκα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δρομολογώντας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 21η Μαΐου. Εκλογές που θα κερδίσουμε, που θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της πρώτης, επίσημης πια, προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

«Αυτή την ώρα που σας μιλώ, θυροκολλείται στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της. Ξεκινά και επίσημα η προεκλογική μας διαδρομή, με τα Χανιά μας να γίνονται αφετηρία μιας πορείας που θα καθορίσει ολόκληρο το μέλλον της χώρας», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρό διάστημα τόσα μεγάλα εμπόδια και τόσες αντίξοες συνθήκες. Κι όμως, τις ξεπεράσαμε όλες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, με το βλέμμα στραμμένο στην τετραετία που φεύγει.

«Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2015-2019», συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα μας θυμάται, είδε και ξέρει» και «δεν θέλει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δίνει δεύτερη εντολή στην προκοπή».

«Στις 21 Μαΐου όλη η Κρήτη θα είναι γαλάζια, σαν τη θάλασσα και τον ουρανό της. Όπως γαλάζια θα είναι και η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δεν γυρίζει πίσω, αλλά προχωρά σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα σήμερα επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο «Ταξιάρχου Δημητρίου Μαρκοπούλου» το οποίο παραχωρείται στον Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση.